Regumamentul campaniei “Tinerii salajeni in Parlament”
Descrierea proiectului
Proiectul se desfășoară sub forma unei campanii de conștientizare a rolului Parlamentului în arhitectura instituțională a democrației românești și identificarea provocărilor instituției în ceea ce privește relaționarea cu cetățenii: cum văd tinerii activitatea parlamentară?
Pentru îndeplinirea acestui obiectiv se propune lansarea unui concurs de eseuri cu tema Parlamentul României în secolul XXI: provocări și vulnerabilități în care elevii claselor a X-a și a XI-a din cadrul liceelor sălăjene vor trebui să prezinte o imagine de ansamblu a acestei instituții alături de propuneri pentru îmbunătățirea activității de relaționare cu cetățenii.
Cele mai creative 30 de eseuri ale elevilor participanți, selectate de un juriu neutru format din cadre didactice, reprezentanți ai Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău și ai Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniu Național Sălaj vor beneficia de o premiere sub forma unei excursii la Parlamentul României.
Aici, câștigătorii vor avea ocazia de a face un tur al acestei instituții și de a se întâlni cu Președintele Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților, deputatul sălăjean Lucian Bode.
Desfășurarea campaniei
Elevii care doresc să participe trebuie să respect un set de reguli privind redactarea materialelor pentru acest concurs:
Eseurile vor fi redactate în format Word (doc./docx.), cu o lungime maximă de 5000 de cuvinte și fiind însoțite de o bibliografie pentru prezentarea surselor folosite în documentarea pe acest subiect.
Documentele vor fi trimise pe adresa salajeniiconteaza@yahoo.com până pe 25 mai 2018.
După primirea materialelor , concurenții vor primi un mesaj automat de confirmare.
Diseminarea materialelor de către juriu se va face după ce acestea vor deveni anonime, trecând printr-un proces de securizare tocmai pentru a păstra caracterul obiectiv și echitabil al concursului.
Anunțarea câștigătorilor și deplasarea la București
Lista câștigătorilor va fi publicată pe 28 mai 2018.
Deplasarea elevilor la București are loc în perioada 10-11 iunie, însoțiți de un coordonator de proiect local și de câteva cadre didactice aferente instituțiilor din care fac parte câștigătorii campaniei.
Costurile aferente deplasării (transport, cazare, masă) vor fi suportate de către organizatori.